sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Välitilinpäätös

Kun otin lopputilin levykaupasta kuukausi sitten minulla oli selkeä suunnitelma siitä mitä tulisin jatkossa tekemään. Ajattelin ryhtyväni tekemään niitä asioita, joita tein ennen kuin menin vakituisiin päivätöihin eli kirjoittamista, graafista suunnittelua, pieniä kuvitushommia ja dj-keikkaa. Erona aiempaan ajattelin, että tällä kertaa pyytäisin edellämainituista töistä rahaa.

Nyt kun olen ollut palkallisella kesälomalla viikon ja miettinyt asioita, olen keksinyt yhä lisää asioita, joissa olisin hyvä ja joita haluaisin tehdä. Ajattelin äänittää pari levyllistä musiikkia ja tehdä itse kappaleilleni musiikkivideot. Ajattelin hakea jollekin kustantajalle tekemään kirjankansia koska suomalaiset kirjankannet ovat niin usein uskomattoman rumia. Ajattelin ryhtyä VJ:ksi koska sattuneesta syystä hallitsen jo softapuolen. Ajattelin hakea myös toimittajaksi johonkin ns. oikeaan lehteen koska rakastan lukea laadukkaita lehtiä.

Ensimmäinen lomaviikko on mennyt pääasiassa tämän uuden työkoneeni viilaamisessa työkuntoon. Softien asentaminen, tiedostojen siirtäminen vanhalta koneelta, fonttien käyttöönotto ja asetusten hiominen optimikuntoon on saanut minut istumaan sisällä ruudun edessä vaikka ulkona on ensimmäiset kunnolliset kesähelteet. Olen silti ehtinyt nähdä Arcade Firen Senaatintorilla, käydä kirpputoreilla, pitää improvisoidut syntetisaattorijamit ulkona patterikäyttöisillä soittimilla, ostaa uuden MP3-soittimen ja ladata sen täyteen uusimpia levyjäni.

Tavoitteeni tälle lomakuukaudelle oli niiden parin äänitetyn levyllisen ja muutaman Xbox-pelin läpipeluun lisäksi kirjoittaa tänne blogiin yhden tekstin päivävauhtia, mutta tuo mainittu Arcade Firen Suomen keikka pilasi rytmin ja sen jälkeen tätä on ollut vaikea aloittaa uudestaan. Ajatus oli, että tämä blogi toimisi ikäänkuin portfoliona työnhaussa. Keräisin tänne paitsi vanhoja kirjoituksiani Sue-ajoilta ja edellisten blogien ajoilta niin myös julisteita, sarjakuvia ja muuta kuvamateriaalia "urani" varrelta. Koitan saada taas rytmiin kiinni ja kiriä tämän laiskotteluviikon laiminlyönnit kiinni.

Monet käytännön asiat tulevaisuudessa mietityttävät ja pelottavat. Kannattaako yrittäjyyskurssi käydä ja hakea starttirahaa? Miten selviän yritykseni kirjanpidosta? Miten toiminimi edes yleensäkään perustetaan ja maksaako se jotain? Lähtiessäni levykaupasta ajatus oli selkeä. Perustan toiminimen ja alan hankkia asiakkaita. Freelancer sanalla oli kaunis klangi. Työnteko kotoa käsin kuulosti autuudelle. Nyt kaikki yrittäjyyteen liittyvä kauhistuttaa. En minä ollenkaan ajatellut ryhtyväni yrittäjäksi halutessani freelanceriksi. En tajunnut, että toiminimen perustaminen on juuri sitä, yrittäjyyttä. Nyt on toisaalta myöhäistä katua. Paluuta levykauppaan ei ole enkä sinne takaisin haluaisikaan. Pakko ottaa selvää näistä uusista kuvioista, eivät ne voi olla kovin vaikeita jos katsoo jo olemassa olevia yrityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti